torsdag 8. mars 2012

Sigrid ut fra Takotna

For ca. to timer dro Sigrid ut fra Takotna med 14 hunder i god form. Hundene var like ivrige til å dra nå, som ved starten i Willow. Hun ligger omtrent som nr 22 i sporet, og er 4 - 5 timer bak de som leder akkurat nå. Men det er langt igjen (ca. 2/3 av løpet) og mye kan skje.
Før starten hadde hun over to timers arbeid med hundene: Mat i flere omganger, ta av dem dekken, sette på dem seletøy og fotposer, osv. Hun hadde på forhånd pakket og fått kjørt ut 6 kolli med utstyr og hundemat i 30 kg sekker som ventet på henne i Takotna. I tillegg måtte hun bytte pulk, da den hun startet med ble ødelagt i et fall i de kraftige nedoverkjøringene fra fjellpasset mellom Rohn og Nikolai.. Heldigvis hadde hun satt igjen en reservepulk i Takotna som hun byttet til.
Alle nordmen i Takotna sto og ønsket henne god tur da hun dro, og vil vil følge med henne videre. Einar og Tone skal dra videre herfra til Nome via sjekkpunktene Ruby og Unaklet, mens vi (Jon Arne, Petter, Harald, Eva, Peter og Jon Gisle) drar tilbake til Mcgrath i dag.

Hundene får mat siste gang før starten i Takotna
Sigrid sin nye slede med dem gamle i bakgrunnen.
Heiagjengen fra Norge (en del av dem)
Sigrid signerer startlisten ett minutt før start. Nå venter bare 600 km med hundekjøring, stort sett natt og dag. Hun skal ha en obigatorisk 8 timers hvil et sted langs Yokon River, der store deler av løypa går ned tilkysten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar