mandag 12. mars 2012

3 generasjoner Seavey

Hundesport er ofte en interesse som går i arv. I årets Iditarod deltar 3 generasjoner Seavey: Far Dan Seavey (74 år), sønn Mitch Seavey (52 år) og sønnesønn Dallas Seavey (25 år). Dallas leder nå løpet mens Mitch er på 6 plass, og gamlefar Dan ligger 3 sist, en par-tre døgn etter yngre generasjon.
Læreren Dan Seavey kom til Alaska fra Minnesota i 1963 og begynte tidlig med hundeløp. Han deltok i det første Iditarod for 40 år siden. Han var også en av ildsjelene som arbeidet hardt for å få løpet i gang og var mange år i hovedkomiteen for løpet.
Mitch har deltatt nesten 20 ganger og vant løpet i 2004. Han har 4 sønner som alle er aktive hundekjørere og har deltatt i Iditarod eller jr Iditarod. Sønnen Dallas har deltatt to ganger tidligere og var yngste deltager noen sinne første gang han kjørte. Han og hans kone har en ett år gammel datter som sier at hun har hunder som viktigste hobby.......
For å ha et 16-spann med voksne løpshunder bør en minst ha 20 hunder å ta av, pluss like mange ung-hunder som rektrutteres til løpshundene. Noen som vil regne ut hvor mange hunder det er i hundegården til familien Seavey?

 Dan
 Mitch
Dallas

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar