søndag 4. mars 2012

I dag gikk den ordentlige starten i Willow, ca. 1,5 times kjøring - fra Anchorage. Vi kjørte fra hotellet i strålende solskinn og minus 5 - 7 grader (13 F). Nydelig utsikt til fjellene i Denali Nasjonalpark på veien opp dit. Og vi så store elger langs veien.
Vel framme i Willow ca. i  elve tida kjørte vi helt inn i området og parkerte like ved starten. Ellers var det satt av svære parkeringplasser langs veien og shuttelbusser inn i området. Like mange tilskuere her som under VM i Granåsen!! Vi hadde armbind med Musher Handler 2012 og fikk kjøre helt fram som Sigrid sitt støtteapparat.
Nede på en liten frosset innsjøsom sto det parkert 60 - 70 biler, samt like mange andre kjøretøy med alle hundekjørerne. Det var et yrende liv med hunder, media, funksjonærer og hjelper til kjørerne. Sigrid var parkert ved siden av Lance Macay hadde vunnet Iditarod 4 ganger på rad (2007, 2008, 2009, 2010) og var stor idrettskjendis i USA. Han hadde media og tilhengere rundt seg hele tiden mens han forberedte seg på løpet. Da var det litt roligere rundt Team Sigrid Ekran. Hun hadde handler Even, + to til som var vante hjelpere, mens vi andre sto mest å så på.
Kl to gikk starten med to minutters mellomrom. Det måtte god organisering til og mye mannskap for å holde orden på hvert hundespann med 16 hunder som alle bjeffet og slet i selen for å komme seg i veg. Sigrid hadde start nr 24 og det var behov for alle mannskap til å holde igjen hundespannet og geleide det fram mot starten. Det var meget god timing og alle spann kom seg korrekt av gårde. Også Sigrid. Da har hun jo bare ca. 1600 km foran seg med kjøring natt og dag i all  slags vær.
En time etter Sigrid startet den andre norske kjøreren Silvia Furthwangler, en tysk dame som holder til oppi Rauland. V hjalp også henne fram til starten, med en smule dramatikk da en hund fra spannet plutselig kom løs og forsvant. Heldigvis kom den til rette akkurat til starten.
I morgen tidlig kl 0400 drar vi fra hotellet for å ta et et tidlig fly fra Anchorage til Macgrath. Videre derfra til Takotna der de fleste kjørere har en 24 timers hvile.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar