torsdag 8. mars 2012

Flytur i ødemarken

I dag, etter at Sigrid dro ut fra Takotna og etter frokost og litt Pc-jobbing, tok vi ned leiren ved Ebbe sitt hus. Deretter, ca. i 12-tida snøscooterskyss til flyplassen for å vente på fly fra Mcgrath. Det kom, litt forsinket, og vi sendte i vei baggasjen + Petter og Jo.

Teltene pakket ned sammen med annen baggasje, klar til avreise
All baggasjen fikk nesten plass i flyet
Takotna fra lufta, kafeen midt i bildet, Ebbes hus til venstre
Etter et par timer var det vår tur og vi startet i i litt snø og lavt skydekke  i retning Ophir og Cripple. Det letnet fort og vi hadde flott utsikt over endeløs ødemark på alle kanter. Ganske variert landskap med skog-områder, store elver og daler, fjell og myrområder. Mye spor å se langs elvene, men ingen dyr. Og ingen mennesker i mange mils omkrets. Underlig å se slik endeløs villmark uten menneskelge inngrep av noe slag.

Flotte fjellkjeder på turen mot Cripple
Og store elver og elvedaler
Etter ca. 20 minutter i lufta tok vi igjen Iditarod-løypa, og straks fikk vi øye på Sigrid i fint driv med den svært synlige skarpt rosa sleden. Vi kretset over henne i lav høyde noen ganger mens hun vinket til oss. Hun hadde fint driv med sparking og bruk av skistav. Sigrid har nå avansert fra 20. plass til 10. plass i løpet og vi heier med!! Hun har virkelig hatt et fint driv fra Takotna og hadde beste tid mellom Takotna og Ophir.

Sigrid i fint driv et sted mellom Ophir og Cripple. Mil etter mil med hundespor i en ødemark uten ende. Dette er virkelog en sport for de med stor lidenskap for natur, frisk luft, hunder og ensomhet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar